Johan en Kathys "Vendégház-Majsa-Room"        
Vakantie Appartement in het centrum van Kiskunmajsa

Kiskunmajsa

 

Webcam - Kiskunmajsa Luchtfoto von Kiskunmajsa


Kiskunmajsa biedt u vele atracties:

 In de omgeving kunt u paardrijden, en in het restaurant  Lopofa kunt u van originele Hongaarse specialiteiten genieten.U kunt er ook paardrijlessen nemen in de lovasoktatás.
DAAR WORD OOK DUITS GESPROKEN.HET GYÖGY KONECSNI LANDSMUZEUM 


Stelt dokumenten en herinneringsstukken uit het gemeenschapsleven ,typiche gebruiksvoorwerpen van het boerenleven ,volkskunst, schilderijen en skulpturen.  .In verband met een steeds terugkerende uitstalling kunnen de bezoekers de schilderstukken van de beroemde europees bekende zoon van onze stad György Konecsni bewonderen. Een van de oudste gebouwen van de stad dat als beduidend objekt van de Hongaarse bouwkunst klein kumanien {kiskunsâg}gelt beherbergt het landsmuseum , dat in de zomer na eerst aangemeld te hebben bezichtigd kan worden.


56 ER MUSEUM EN GEDENKKAPEL 

Gergely Pongrâtz de legendarische boven kommandant van de Corvin passage , een van de belangrijkste weerstandscentrum tijdens de Hongaarse revolutie van 1956 in Budapest , gegrond het enigste Museum van Hongarije dat aan de volksopstand herinnert. De uitgestalde stukken zijn origineel : de vlaggen ,wapens ,landkaarten ,foto`s, schilderijen , en verdere reliqwieen stammen uit het bezit van Gergely Pongrâtz en zijn vrienden. Tegenover het museum bouwde Gergely Pongrâtz een gedenkkapel als herinnering aan de ter dood veroordeelde offers van de revolutie . Aan de wand in de kapel zijn op kleine marmertafels de namen van de ter dood veroordeelde vereeuwigd .Intussen is het museum en de kapel een pelgrimsoord voor de Hongaarse natie In een van de 56-er stichting gegrond in zomerkampen kunnen geinterreseerde jongeren elk jaar voordrachten van de levende helden van de revolutie over de daarmalige gebeurtenissen aanhoren …


POPPENMUSEUM {privé bezit} 

In een privé verzameling zijn poppen in de volksdrachten van de natie van midden vorige eeuw tot en met heden te zien . In de uitstallings ruimte naast de bakkerij is de goede kamer uit de boeren wereld te zien.


DE ROOMSE KATHOLIEKE KERK 

De tussen 1762 en 1770 in late barokstijl herbouwd en de Heilige Jonkvrouw Maria gewijde kerk werd tussen 1805 en 1816 omgebouwd en in 1835 is de toren verhoogd .Een bizonderheid van de kerk is dat de hoofdingang zich niet zoals gewoonlijk onder de toren bevind maar aan het andere einde van het kerkgebouw dit kan op de grootst mogelijke manier terug te vinden zijn in de verandering van de kerk ……

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info