Johan en Kathys "Vendégház-Majsa-Room"        
Vakantie Appartement in het centrum van Kiskunmajsa

Ligging

Dél-Alföldi (zuidelijk-laagland)

Deze grote regio van Hongarije met zonnige onberoerde gebieden. een van oudsher bestaande planten- en dierenwereld en gastronomische specialitieten verbergt veel avontuur en belevenissen voor bezoekers.Maar ook de rust- en ruimtezoeker is hier volledig op zijn plaats. Na een verblijf in de Del-Alföldi gaat u met vele positieve indrukken weer huiswaarts.De tourist die niets vermoedend op de autobaan rijdt, ziet halverwege tussen Boedapest en Szeged de stad Kecskemét. Als u bij Dunafölvár de Donau oversteekt, kunt u de natuurschoon van dit gebied bewonderen.


Deze Del-Alföldi of anders gezegd de Poesta, is geen gebied wat eentonig is maar kent vele mooie gezichten. Met een beetje geluk kunt u, zoals in Amerika op de prairie een Fata Morgana zien: onderste boven gekeerde dorpsgezichten aan de horizon.


Weet u dat bijna alle volkskunstobjekten en gastronomische specialiteiten,die in het buiteniand als echt Hongaars bekend zijn, uit deze regio stammen of hun tradities van hier zijn.Szegeder paprika. de Volkskunst uit Kalocsa zoals wandschilderingen en borduurwerk, het kant uit Kiskunhalas, de wijnbrand (palinka),de uien uit Mako,de vissoep uit Baja, Csabaer en Gyulaer worst de alom bekende delicatesse, de ganzelever en de lichte wijnen van de zandgrond zijn de beroemde producten van deze regio.

De poesta met zijn met hand bediende waterbronnen en zijn vele schaapskuddes is een nietalledaags reisdoel.Het beschermd natuurgebied van de Hortobägy is door de hier sinds de oertijd levende dieren bekent. In het nationaalpark kleinkomenie zijn de paardenvoorstelling alleszins de moeite waard (in Bugac-Apajpuszta-Lajosmitzse).


In de Bugac poesta. waar de paardenfokkerij vroeger van groot belang was, worden nu ook nieuwe pensions en maneges gebouwd. Het is de fabuleuze aktie van poesta vijf en poesta tien als de Tsikos (paardenmenner) bovenop vijf ongetemde paarden aan u voorbij stuurt. Hij straald van plezier en het publiek is vol bewondering.


De Dél-Alföldi is ook beroemd om zijn talrijke Thermaal baden. In Gyula vindt u een van de mooiste en het bekendste Thermaalbad van Hongarije. De meer als tien baden die bij het Burgbad behoren, worden door geneeskrachtig bronwater van verschillende temperatuur gevoed.Tezamen met een wonderschoon slotpark en de diverse mogelijkheden voor medische behandeling wacht u hier een gezond en ontspannen verblijf.


Een bezoek aan de Dél-Alföldi is een absolute must voor een ieder die zich voor de bijzondere natuur intereseerd. Nationaalparken en beschermde natuurgebieden zoals Gemenc een gebied tussen Donau en Dráva. Nationaalpark van Kleinkomenie.Nationaalpark van Körös-Maros, de waardevolle Donau en de blonde Tiza. Fehér meer (wit meer) of Kolon meer waarvan de vogelpopulatie zeer beroemd is. Voor de gasten die in de heilzame thermaalbaden verlichting zoeken (Kiskunha!as-Kiskunmajsa).of die alléén ontspanning zoeken of aktief sport willen beoefenen of willen vissen is dit gebied ideaal.


Veel belangrijke kunst- en bouw monumenten en prachtig aangelegde parken.zijn in de grotere steden als Békescsaba,Kecskemét en Szeged te bezien. De Dom van Szeged het elegante plein in Jugendstil in Kecskemét, de hoofdstad van het komitát (provincie) Bács-Kiskun zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Niet te vergeten het mooiste gemeentehuis van Hongarije het Cifra paleis (Cifrapalota). het theater Katona Jozsef en het elegante plein en gemeentehuis, de Dömötör toren, de fransiskaner kerk,de Synagoge en het museum Mora steden als Békescsaba, Kecskemét en Szeged te bezien.


 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info